nieuws

Dochterbedrijf van Coca Cola kiest voor nieuw etenswarenterrein in Rotterdamse haven

De Rotterdamse haven krijgt een speciaal bedrijventerrein voor groente, fruit en andere etenswaren. Sappenmaker Innocent, dochterbedrijf van Coca Cola, is een van de bedrijven die zich er gaat vestigen. Het bedrijf investeert 250 miljoen euro.
De zogeheten Rotterdam Food Hub komt aan het Calandkanaal bij de ingang van de Maasvlakte en is zestig hectare groot. Eind volgend jaar moet het terrein in gebruik zijn.
Foodbedrijven kunnen er douanefaciliteiten, opslagruimtes en koeling delen. Ook komen er ligplaatsen voor zeeschepen met gekoelde lading.
Rotterdam is de grootste import- en exporthaven van West-Europa. De top drie van de importproducten wordt gevormd door citrusvruchten, bananen en druiven. Wat export betreft wordt de lijst aangevoerd door groente, uien en aardappelen.
Het meeste agrofood gaat via Rotterdam naar China. Zuid-Afrika, Brazilië en Costa Rica zijn koplopers op de importlijst.
Voor het terrein bij het Calandkanaal zijn de laatste tijd meerdere plannen geweest. Eerst zou Kodak er een chemiefabriek bouwen, daarna kondigde Liongas de bouw van een terminal aan en daarna zouden de Russen er een olieterminal neerzetten. Al deze projecten mislukten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl