nieuws

Rotterdamse partijen voorstander van informateur

2010RTVKoortsDominicSchrijer.cropresize.tmp.jpg
2010RTVKoortsDominicSchrijer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Verschillende partijen in Rotterdam hebben lijsttrekker Dominic Schrijer van de PvdA te kennen gegeven behoefte te hebben aan een informateur. Volgens Schrijer bestaat er behoefte aan een nadere verkenning, zowel over de inhoud als de moeilijkheden bij het vormen van een coalitie.
De leider van de nét-grootste partij in Rotterdam sprak in de afgelopen dagen met alle partijen. Zo had Schrijer al telefonisch contact met het CDA, Leefbaar Rotterdam, Christen-Unie/SGP, en de SP. Ook kwamen de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen, D66, VVD en GroenLinks, bij Schrijer langs.
De lijsttrekker van de PvdA sprak nog niet van een informateur. ,,In de komende dagen moeten we dat gaan bekijken” aldus Schrijer.
Enkele partijen vinden de tijd ook nog niet rijp om al over een college te onderhandelen, nu de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven onderzoek doet naar de rechtmatigheid van de verkiezingsuitslag. Leefbaar Rotterdam tekende tegen de uitslag bezwaar aan wegens onregelmatigheden bij verscheidene stembureaus.