nieuws

Handhavers belaagd in Capelle aan den IJssel

© Archief
Een groep jongeren heeft woensdagavond een aantal handhavers belaagd in Capelle aan den IJssel. Er zijn drie jongeren opgepakt.
De handhavers zagen rond 22:30 uur dat een jongen een metropoortje kapot trapte van station Capelle-Centrum. De handhavers hebben hem toen staande gehouden, maar hij wist ervandoor te gaan. Even verderop op de Kerklaan wist een van de handhavers alsnog de jongen te pakken te krijgen en in bedwang te houden, door bovenop hem te gaan liggen.
"Maar daar ging een groep van ongeveer vijftien jongeren van tussen de 15 en 20 jaar oud zich ermee bemoeien", zegt een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel. "Klappen zijn er niet gevallen, maar er was wel het nodige duw- en trekwerk."
De handhavers voelden zich zo geïntimideerd dat ze een noodoproep deden richting collega's en de politie. Drie jongens zijn aangehouden. Een voor vernieling van het metropoortje; de andere aanhoudingen waren voor een bedreiging met de dood en belediging.
Burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel noemt het "onacceptabel" dat de handhavers hun werk niet hebben kunnen doen. De handhavers zijn inmiddels wel weer aan het werk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl