Coffeeshop wint kort geding tegen gemeente Schiedam

De Schiedamse coffeeshop Pas Op! mag voorlopig gewoon open blijven. De gemeente wilde de zaak drie maanden sluiten, omdat een joint was verkocht aan een minderjarige. De rechter steekt nu een stokje voor de aangekondigde maatregel.

Eigenaar Bart Bergen ging in beroep tegen de voorgenomen sluiting. Afgelopen dinsdag diende het kort geding voor de Rotterdamse rechtbank. De verkoop aan de 17-jarige was volgens Bergen een inschattingsfout van een nieuw personeelslid. Direct na de overtreding is het toelatingsbeleid aangepast in de shop en moet iedereen een ID laten scannen. Het verkopen van softdrugs aan minderjarigen is een zware overtreding in het coffeeshopbeleid.


Advocaat Kamans van Pas Op! betoogde dinsdag het onredelijk te vinden dat er tussen Nederlandse gemeenten grote verschillen bestaan tussen de duur van een mogelijke sluiting. De exacte motivatie van het rechterlijke besluit is nog niet bekend gemaakt. Coffeeshop-eigenaar Bergen reageerde na het belletje van zijn advocaat verheugd: "Ongelooflijk blij en opgelucht."

De gemeente Schiedam zegt in een reactie dat ze een sluiting van drie maanden nog steeds terecht en noodzakelijk vinden. Binnenkort neemt de burgemeester een nieuw besluit maar daar wil hij nog niet op vooruit lopen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: