nieuws

Op Karakter - Monique de Jong: 'Ik houd helemaal niet van klimmen'

In de eerste aflevering van Op Karakter kijken we mee met Monique de Jong, of 'Mo'. Ze overwon borstkanker en een hersentumor, dus aan motivatie geen gebrek.
Op haar spinning bike kijkt ze al peddelend naar beeldmateriaal van de Alpe d'HuZes op YouTube. De gedachte aan de beklimming en de gemeenschap eromheen werkt inspirerend. 'Als overal een sfeer zou hangen als op de Alpe, zou alles goed zijn met iedereen,' vertelt ze.

Maak Kanker Kansloos

De serie over de Rotterdam Fund Racers valt gedeeltelijk samen met de actie Maak Kanker Kansloos die RTV Rijnmond samen met het Erasmus MC organiseert. In april organiseerden de Racers een evenement waarbij bijna 10.000 euro werd ingezameld voor MKK. Bekijk hier het verslag:
In de documentaireserie Op Karakter volgt RTV Rijnmond vijf sportievelingen uit de regio die trainen om de Alpe d’Huez te beklimmen. De hoofdpersonen maken deel uit van de groep Rotterdam Fund Racers, die begin juni afreizen naar Frankrijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.
In de zesde aflevering bereikt de serie haar hoogtepunt met en sfeerverslag uit Frankrijk, waar documentairemaker Arjan Smilde zelf ook zesmaal de berg hoopt te beklimmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl