nieuws

Voorzitter stembureau bevestigt onregelmatigheden

ROTTERDAM - Er is veel meer misgegaan bij de verkiezingen van 3 maart in Rotterdam, dan tot nu toe naar buiten is gekomen. Zo is het ook uit de hand gelopen op stembureau 331 in Rotterdam-Zuid. Volgens de voorzitter van dat bureau Jan Maat is er mogelijk zelfs fraude gepleegd.
Volgens Maat was er bijvoorbeeld een kandidaat eerst in het stemlokaal in wijkgebouw Kamelia aan de Putsebocht en daarna op het plein ervoor stemmen aan het ronselen. Verder kon de voorzitter door de drukte niet voorkomen dat er twee mensen in één hokje stonden. Bovendien zijn er mogelijkerwijs stembiljetten weggenomen.

Reactie burgemeester Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb laat via zijn woordvoerder weten dat hij niet wil reageren op dit verhaal. Aboutaleb zegt dat hij het overlaat aan de oude gemeenteraad, die op 16 maart bijeen komt. Daar zal Leefbaar Rotterdam haar voorstellen nog een keer doen om een aantal hertellingen te doen.
De oude raad zal al of niet akkoord gaan met de uitslagcommissie geloofsbrieven. Die zich buigt over de kritiek en bezwaren die Leefbaar Rotterdam over de verkiezingen heeft ingediend.
Rectificatie: Ten onrechte heeft RTV Rijnmond in een eerder bericht over dit onderwerp het raadslid Zeki Baran in verband gebracht met onregelmatigheden bij een stembureau.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl