Onderzoek naar problemen veerdienst Rozenburg-Maassluis

De provincie Zuid-Holland onderzoekt de aanhoudende technische problemen bij de veerdienst tussen Rozenburg en Maassluis. Reizigers zijn geregeld de dupe van vertragingen door de mankementen aan beide ponten.

Afgelopen maandag was het opnieuw raak met de veerdienst over de Nieuwe Waterweg. Door een defect aan de brandstofpomp kon de veerdienst een aantal uren niet varen. 

De provincie laat weten al langere tijd op de hoogte te zijn van de technische problemen. "Om die reden laten we ook een onderzoek uitvoeren naar de problemen, de oorzaken daarvan en de mogelijke maatregelen om de betrouwbaarheid te verbeteren", zegt een woordvoerder. Dat is besloten na overleg met de exploitant van de veerdienst, Ottevanger. 

Normaal gesproken kan bij storing terug worden gevallen op de tweede veerpont, die ligt echter al twee weken kapot aan de kant door een lek in het koelsysteem. Volgens de Provincie Zuid-Holland is er voorlopig geen ruimte in een droogdok om de pont Staeldiep te repareren.

De beide veerponten uit 1965 en 1970 zijn na het verwerven van de concessie eigendom van exploitant Ottevanger. Die kreeg volgens de provincie twee ponten die moesten worden opgeknapt. Daarom is er, ondanks de problemen, geen boete aan Ottevanger opgelegd.

De Blankenburg is inmiddels gemoderniseerd. De Staeldiep is dat nog niet en dat kan nog even duren.

Een nieuwe pont komt er als de nieuwe Blankenburgtunnel in gebruik wordt genomen. Maar dat duurt nog een paar jaar.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rozenburg Maassluis
Deel dit artikel: