nieuws

Blauwe Vlaggen voor schone stranden en havens

In Ouddorp zijn donderdag de Blauwe Vlaggen uitgereikt, de kwaliteitskeurmerken voor stranden en jachthavens. Dit jaar krijgen 181 stranden en havens zo'n blauwe vlag.
Het is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. Criteria zijn onder meer schoon (zwem)water schoon zijn, goede sanitaire voorzieningen en veiligheid.
Voor de gemeenten Goeree-Overflakkee en Westvoorne was er een speciale QualityCoast Award. Dat is een internationaal programma voor duurzaamheid en kwaliteit voor kustgemeenten.
Blauwe vlaggen waren er voor de volgende stranden: 1e slag (Rockanje), 2e slag (Rockanje), Westerduinpad (Ouddorp), Brouwersdam - de Kous (Ouddorp)
Jachthavens die er eentje verdienden: Strijensas, WSV Blinckvliet (Zuidland), Cape Helius (Hellevoetsluis), Geijsman Watersport (Oostvoorne), WSV Goeree (Ouddorp), Watersportvereniging Haringvliet (Hellevoetsluis), Watersportvereniging Herkingen, Liesveld (Streefkerk), WSV Oude Tonge, Port Zélande (Ouddorp), Westergoot (Jachthaven)
Blauwe vlaggen voor recreatiestranden: Quackstrand (Hellevoetsluis), Zevenhuizerplas (Rotterdam), Merwelanden (Dordrecht).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl