nieuws

Bewoners slooppanden Tweebosbuurt krijgen dagvaarding

"Het is een schande. Ze zeggen maak je niet druk om de verhuizing. We halen alle lasten van je schouders. Maar wat krijg je? Een dagvaarding!"
Een groep bewoners uit de Rotterdamse Tweebosbuurt moet 16 mei voor de rechter verschijnen. Dat staat in de dagvaarding die ze hebben ontvangen van Vestia. De woningbouwvereniging wil dat ze uiterlijk 1 januari 2020 hun huis hebben verlaten.
Veel huurders hebben nog geen goed alternatief voor hun woning gevonden. Ze willen daarom de huur niet opzeggen. Ze reageren op woningen in de buurt maar krijgen ze nog niet toegewezen.
"Als ze mij hier weg willen hebben: geef mij dan een huis in de Afrikaanderwijk. Waar mijn vrouw zelfstandig met een liftje naar beneden kan gaan", vertelt huurder Henk Woldendorp. Zijn vrouw loopt slecht en heeft een passende woning nodig. Hij kan dus niet zomaar elke woning accepteren.
Vestia geeft aan dat ze de bewoners wel degelijk gaan helpen. "Wij blijven alle bewoners – óók zij die een dagvaarding hebben gekregen – helpen bij het vinden van een nieuwe woning voor 1 januari. We bieden iedere bewoner een passende woning aan", zegt Maryse Maes van Vestia.
De dagvaardingen zijn nu verstuurd naar een deel van de huurders die de opzeggingsbrief niet hebben getekend. Uiteindelijk ontvangen alle bewoners die niet tekenen een dagvaarding.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl