nieuws

Medewerkster stembureau spreekt fraude tegen

ROTTERDAM - In stembureau 93 in Delfshaven is er op geen enkele wijze gefraudeerd of gemanipuleerd." Dat zegt Hennie Drinkwaard-Voets die tijdens de verkiezingen als derde lid op het stembureau zat.
Woensdagmiddag werden na klachten van Leefbaar Rotterdam over misstanden op het stembureau de medewerkers vervangen en stadswachten ingezet om de stemgang goed te laten verlopen. Leefbaar eist dat de stemmen van het stembureau ongeldig worden verklaard.
Volgens Hennie Drinkwaard-Voets was het ingrijpen van Leefbaar Rotterdam totaal onnodig: "We hebben niets gedaan wat de stemmen zou kunnen beïnvloeden." Volgens Leefbaar zijn er in het stembureau nog meer misstanden begaan. Medewerkers zouden kiezers geholpen hebben met het invullen van de machtigingen en dat is tegen de regels.
"Daar hebben ze volkomen gelijk in, maar het blijven mensen. Ik wil er voor de ander zijn. Als ik ze niet meer mag helpen, omdat er van zulke fanatiekelingen zijn, die zeggen ‘wat niet mag dat mag niet, het is de wet', dan kan ik niet werken", zegt ze.
Volgens haar hebben de medewerkers het optreden van Leefbaar Rotterdam als zeer intimiderend ervaren. Bij de verkiezingen van 9 juni zal ze niet actief zijn voor het stembureau.
Leefbaar Rotterdam laat in een reactie weten het te betreuren dat mevrouw zich geïntimeerd voelde. Volgens de partij hadden de medewerkers van stembureau 93 wel moeten ingrijpen en moet de stemming ongeldig worden verklaard.
afbeelding: In Rotterdam valt op een aantal verkiezings- makelaarsborden van de PvdA de tekst 'Verkocht' te lezen. Een stuntje van Leefbaar Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl