Vlierbloesemchampagne voor Moederdag

Wie vandaag begint, heeft morgen een leuk zelfgemaakt drankje voor bij het Moederdagontbijt.

Het recept voor de vlierbloesemchampagne uit Chris Natuurlijk van 11 mei is van Jet Manrho naar een idee van Maidie van den Bos van de Bloesembar in Rotterdam. 

Vlierbloesemchampagne maak je zo:

Pluk de bloemen van de vlierbloesem
Doe ze in een fles bruisend mineraalwater
met kleine maantjes citroen
Een nacht laten weken
 
De volgende dag door een (thee)doek zeven: de blaadjes er uit
Citroen eruit
 
Pluk ook nog wat andere mooie lekkere bloemen, zoals
maartse viooltjes, wilde meidoorn, vlierbloesems.
Maak hier ijsklontjes van.
 
Klaar om te serveren?
Eerst even proeven: niet zoet genoeg?
Beetje honing of agavesiroop toevoegen
Serveer in een champagneglas met de fleurige ijsklontjes 
 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk Chris Natuurlijk
Deel dit artikel: