nieuws

Politie nog steeds bezig met ontmanteling van drijvend drugslab

Het is de eerste keer dat in Nederland een vrachtschip is ontdekt dat dienst doet als drugslab
Het is de eerste keer dat in Nederland een vrachtschip is ontdekt dat dienst doet als drugslab
De politie gaat zondag verder met het ontmantelen van het drugslaboratorium dat op een vrachtschip in de haven van Moerdijk is ontdekt. Gehoopt wordt dat het grootste deel van het lab kan worden gehaald.
Het schip voor de productie van crystal meth werd vrijdag ontdekt. Tijdens het onderzoek begon het tachtig meter lange schip opeens te zinken. Vermoedelijk werd er een soort boobytrap geactiveerd.
De politie denkt dat op afstand een pomp in werking was gesteld, waardoor er water naar binnen stroomde. Alle onderzoekers moesten het schip verlaten.
Rijkswaterstaat legde daarna een soort scherm om het schip om verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen. Het vervuilde water is weggepompt en met tankwagens afgevoerd.
Tot nu toe is ruim driehonderd liter methamfetamineolie in beslag genomen. Ook lag er veel afval buiten de lab-ruimten en was er een grote container die helemaal vol zat met zo’n 10 duizend liter drugsafval en chemicaliën voor methamfetamine.
Na de vondst van het drijvend drugslab zijn vier mensen aangehouden. Het gaat om de 65-jarige schipper uit Breda en drie Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar. Het is de eerste keer dat in Nederland een vrachtschip is ontdekt dat dienst deed als drugslab.
Chrystal meth is een witte, kristalvormige harddrug die je kunt snuiven, roken of spuiten. Het spul werkt zeer verslavend. De laatste tijd duikt chrystal meth steeds vaker op in Nederland. Zo vond de politie in januari in een huis aan de Veranda in Rotterdam vijftien kilo chrystal meth.
De harddrug speelt een belangrijke rol in de populaire Netflix-serie Breaking Bad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl