nieuws

Ruime nederlaag Sparta tegen Ajax

ROTTERDAM - Sparta heeft een ruime nederlaag geleden tegen Ajax. Op Het Kasteel verloor de ploeg van trainer Frans Adelaar afgetekend met 3-0.
Sparta verdedigde matig, waardoor de Amsterdammers eenvoudig op voorsprong konden komen. Siem de Jong kon na een kwartier ongehinderd vanaf zestien meter de openingstreffer achter doelman Aleksander Seliga schieten.
Ook bij de tweede Amsterdamse treffer ging de Sparta-defensie niet vrijuit. Gregory van der Wiel kreeg alle ruimte om de bal na een half uur in de bovenhoek te volleren. Het duel had nog kunnen kantelen als Ajacied Jan Verthongen een rode kaart had gekregen voor zijn overtreding op de doorgebroken Erik Falkenburg. De Belgische scheidsrechter Allaerts volstond met een gele kaart.
De vrije trap die volgde schoot Kevin Strootman op de paal. Vlak daarna besliste Dennis Rommedahl de wedstrijd in Amsterdams voordeel. In de resterende tijd kon Sparta niets meer terug doen. Sparta blijft veertiende in de eredivisie met 25 punten uit 26 wedstrijden.