Koeien komen aan op drijvende zuivelboerderij in Rotterdamse Merwehaven

"Onze dames zijn gearriveerd", schrijven de mensen achter Floating Farm Rotterdam op sociale media. Ze doelen op de koeien die maandagmiddag de drijvende zuivelboerderij in Merwehaven Rotterdam binnen zijn gelopen.

floatingfarmnl

EINDELIJK!!
Onze dames zijn gearriveerd.
De koeien hebben het al erg naar hun zin op onze boerderij, maar wij willen ze wel graag nog even de tijd geven om te wennen aan hun nieuwe stal, de melkrobot en alle andere snufjes.
Binnenkort gaan we open voor bezoek, houd hiervoor goed onze Facebook en Instagram in de gaten. In de tussentijd zullen we iedereen op de hoogte houden met foto's en video's.
#floatingfarm #urbanfarming #koeien #cows #welkom #MRIJ #rotterdam #010 #m4h

Het gaat om Maas-Rijn-IJsselkoeien (MRIJ), die naast melk leveren ook geschikt zijn als vleeskoeien. Het voer voor de koeien komt voor 80% uit Rotterdam, zoals bierbostel van Brouwerij Noordt, aardappelschillen van de Firma Heezen, gras van voetbalvelden en golfbanen en zemelen van de Schiedamse molens. Zo wil Floating Farm Rotterdam, onder leiding van boer Albert, circulair en duurzaam zijn. Circulair betekent dat afvalstoffen van het ene bedrijf worden gebruikt als grondstof voor een ander bedrijf.

De koeien hebben het volgens Floating Farm naar hun zin op de drijvende boerderij, maar ze moeten nog even wennen aan de nieuwe stal en de melkrobot. Binnenkort zijn de dieren te bezoeken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: