nieuws

Wethouder neemt lijst met verbeterpunten voor Het Park in ontvangst

Het Park vanaf de Euromast.
Het Park vanaf de Euromast. © Rob Vermeulen
Het Park bij de Euromast in Rotterdam moet een opknapbeurt krijgen. Dat vindt Wim Pijbes, die tot tien jaar geleden nog directeur was van de Kunsthal. Pijbes is voorzitter van de Stichting Droom en Daad en geeft dinsdagmiddag een lijst van verbeteringen voor het Park aan wethouder Bert Wijbenga (Buitenruimte).
Hoewel Het Park een Rijksmonument is, is het volgens de Pijbes nu een 'verrommeld ratjetoe van stijlen'. Banken en prullenbakken staan op willekeurige plekken, er zijn verschillende soorten bestrating en door het park staan minimaal zes verschillende soorten verlichting.
Lees meer: 'Het Park bij Euromast gaat mooiste van Europa worden'Om de verbeteringen aan Het Park te inventariseren, heeft de stichting een rondgang gemaakt langs omwonenden, bedrijven en andere betrokkenen. Daaruit kwam onder meer dat er meer ruimte moet komen voor wandelaars en fietsers, met onder meer nieuwe fietsenstallingen. Ook moet het asfalt in Het Park worden vervangen door klinkerbestrating en moet het straatmeubilair worden aangepast, zodat het past bij de naastgelegen Veerhaven.
Festivals die in het park gegeven worden, moeten kleinschalig zijn en geen verdere schade aanbrengen aan de omgeving. De stichting pleit ervoor dat evenementen met betaald toegang, die zijn afgezet met 'lelijke hekwerken', voortaan niet meer in Het Park worden georganiseerd.
De stichting roept de gemeente Rotterdam op om de verbeteringen zo snel mogelijk door te voeren. De zogeheten intentieverklaring wordt dinsdagmiddag in Het Heerenhuys in Het Park in ontvangst genomen door wethouder Wijbenga.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl