nieuws

Demonstratie tegen verbod Danceparade

ROTTERDAM - Ongeveer 300 mensen hebben zaterdagmiddag voor het Rotterdamse stadhuis op de Coolsingel gedemonstreerd tegen het besluit om de Danceparade niet meer door de stad te laten rijden.
De demonstratie begon om drie uur en duurde tot kwart over vier. De aanwezigen richtten zich voornamelijk tegen de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Op spandoeken stonden leuzen als 'Abou is taboe'. Ook werden er regelmatig Feyenoord-gerelateerde liedjes gezongen.
De Danceparade voldoet niet langer aan het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente. Het beleid werd aangepast na de rellen in Hoek van Holland in augustus vorig jaar. Voortaan mogen er in Rotterdam alleen nog grote dansfeesten worden gehouden op een afgesloten terrein waar bezoekers goed gefouilleerd kunnen worden. De Danceparade voldoet daar niet aan.
De demonstranten vinden het afschaffen van de Danceparade niet de oplossing voor het probleem en begrijpen niet waarom het Zomercarnaval wel door de stad mag rijden. De organisatie liet zaterdagochtend nog weten dat er waarschijnlijk duizend demonstranten naar de Coolsingel zouden komen, maar dit bleken er uiteindelijk 300 te zijn. Wel zijn er meer dan 1600 mensen lid geworden van de Hyves-pagina, die speciaal voor de demonstratie is gemaakt.