Jeugdvriendin Duncan Laurence: 'Wat er ook gebeurt, het komt echt wel goed met die jongen'

Spannende tijden voor Hellevoeter Duncan Laurence. Hij treedt donderdag op bij de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als we de bookmakers mogen geloven, maakt hij grote kans op de winst. Zijn vrienden en kennissen hebben er in ieder geval veel vertrouwen in.

Dominique Sonneveld is een vriendin van Duncan. Zij kent hem al vanaf de middelbare school. Muziek maken deed hij toen ook al graag. "Ik kan me herinneren dat als je gepingel hoorde vanuit het muzieklokaal, het negen van de tien keer Duncan was."

Uniek talent

In café het Barbiertje in Hellevoetsluis worden regelmatig talentenavonden georganiseerd. Duncan heeft hier vaak gespeeld. Bedrijfsleider Wendy Dikken had meteen door dat Duncan een uniek talent heeft. "Hij heeft een bijzondere stem. Dat hoorde je meteen. Zijn talent is echt ánders. Hij is gewoon echt steengoed." 

Hoewel Dominique altijd wel heeft vermoed dat Duncan zou doorbreken, was het Songfestival niet meteen waar ze aan dacht. "Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel even bang was. Wat ga je dan voor liedje doen? En hoe ga je dit inpakken? Maar gelukkig is hij helemaal bij zichzelf gebleven."

Geen sterallures

Sterallures heeft Duncan volgens Wendy absoluut niet. "Hij blijft tot nu toe gewoon zichzelf. Tussen toen hij net begon en nu zit bijna geen verschil; hij is nog altijd even vriendelijk en even leuk." Ook Dominique sluit zich daar bij aan. "Hij is heel vrolijk en heel open. Zoals hij altijd is geweest eigenlijk."

Wat de uitslag dan ook mag worden, Dominique en Wendy zijn super trots op hem. "Ik wens hem ontzettend veel succes. Ik denk dat hij het gewoon gaat doén", zegt Wendy. "Ik hoop dat hij de zenuwen zo van zich af kan laten glijden op het moment dat hij het podium op stapt", voegt Dominique toe. "Wat er ook gebeurt, het komt echt wel goed met die jongen."

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: