nieuws

Hongerstaker Piet Versteeg moet weg uit De Lange Wei

Piet Versteeg
Piet Versteeg
Verpleeghuis De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam heeft op 8 mei de zorgovereenkomst met Piet Versteeg beëindigd. Daardoor moet de 64-jarige Piet het zorgcentrum verlaten en een nieuwe plek zoeken.
“Het is gebleken dat wij ondanks al onze professionele inspanningen en uitgebreide ervaring, niet de zorg kunnen bieden die de betrokken cliënt van ons verlangt”, zo verklaart de organisatie.
Piet Versteeg woont een paar jaar in het verpleeghuis. Hij heeft MS, is invalide en incontinent en in het dagelijks leven volledig afhankelijk van anderen. Volgens hem werd er niet met hem overlegd over behandelingen en is er niet naar hem geluisterd. Hij ging daarom in april in hongerstaking. Er zouden daarna nieuwe afspraken zijn gemaakt met het verpleeghuis en de medewerkers.
Lees meer: Piet is in hongerstaking: ik zie geen andere mogelijkheid De organisatie zegt dat de zorgrelatie met Piet de afgelopen tijd ‘zeer moeizaam’ is geworden. Totdat Versteeg een nieuwe plek heeft, blijft De Lange Wei nog wel de zorg aan hem verlenen. Waar Versteeg nu naartoe gaat, is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl