'Spijkenisse Medisch Centrum volwaardig ziekenhuis bij werkzaamheden'

De PVV in de Tweede Kamer wil meer weten over de mogelijkheden om het Spijkenisse Medisch Centrum weer op te waarderen tot een volwaardig ziekenhuis, zeker als over een maand werkzaamheden aan onder meer de Aveling in Hoogvliet starten. De partij heeft daarom vragen gesteld aan de ministers van Gezondheidszorg en van Infrastructuur en Milieu.

De partij vraagt of de ministers bereid zijn het Spijkenisse Medisch Centrum aan te merken als systeemziekenhuis en een bijdrage te doen zodat er weer spoedeisende hulp, acute verloskunde en weekendverblijf geboden kan worden. De PVV vraagt ook of het mogelijk is dit te realiseren tijdens onder meer de werkzaamheden aan de Aveling in Hoogvliet.

Zorgen zijn er onder meer over de bereikbaarheid van bijvoorbeeld de ziekenhuizen in Dirksland en Rotterdam. Ook de storingen van de bruggen rondom Spijkenisse worden genoemd als reden tot zorg.

De werkzaamheden aan de Aveling zijn van 28 juni tot en met 31 augustus. De weg is dan dicht voor verkeer: hulpdiensten kunnen er wel langs.

Reactie

De directie van het Spijkenisse Medisch Centrum laat in een reactie weten geen capaciteit te hebben om op korte termijn op te schalen. "Sowieso is het lastig om op korte termijn geschikte SEH-medewerkers te vinden. Dit is een probleem waar veel ziekenhuizen mee kampen."

Het ziekenhuis zegt goede afspraken te hebben met het Maasstad- en het Van Weel Bethesda Ziekenhuis om bij calamiteiten te kunnen opschalen. Beide ziekenhuizen zijn de eigenaren van het SMC.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: