Alle Rotterdamse winkels mogen ook op zondagochtend open

In Rotterdam mogen alle winkels op zondagochtend open zijn. Tot nu toe was dat alleen in het centrum van de stad en in Hoek van Holland toegestaan.

Een voorstel van Denk, D66, Leefbaar Rotterdam en de SP over de ruimere openingstijden is donderdag zonder wijzigingen aangenomen door de Rotterdamse gemeenteraad. Winkeliers mogen zelf weten of ze wel of niet open gaan. 

“Eindelijk krijgt de Rotterdamse ondernemer de vrijheid om geopend te zijn op zondagochtend”, zegt Denk-raadslid Faouzi Achbar. “We moeten meegaan met de tijd. Of we het willen of niet, Rotterdam bevindt zich in een internationale concurrentiepositie.” 

CDA, Nida en CU-SGP zijn juist fel gekeerd tegen het voorstel. "De zondagmorgen was het laatste bastion tegen de 24-uurseconomie", vindt René Segers (CDA). "Ik hoop dat dit kleine ondernemers niet nog verder over de kling jaagt, dat ze nog vaker open moeten zijn."

D66-raadslid Zeegers ziet vooral voordelen. "Iedereen moet op zondagmorgen een broodje kunnen kopen. Die vrijheid is voor ondernemers en consumenten ontzettend belangrijk. Niet iedereen viert christelijke feestdagen of heeft zondag als rustdag.”

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: