Koolwijk ontbreekt op training Excelsior

Excelsior traint in aanloop naar het nacompetitieduel met RKC Waalwijk zonder aanvoerder Ryan Koolwijk. De middenvelder ontbrak vanwege een enkelblessure ook al in de thuiswedstrijd tegen AZ (4-2).

Koolwijk keek de vrijdagtraining vanaf de zijlijn en is een twijfelgeval voor zondag. Denis Mahmudov liet, net als de al langer geblesseerde Desevio Payne, zijn gezicht niet zien op het trainingsveld. Linksback Lorenzo Burnet trainde apart. 

Jurgen Mattheij stond wel gewoon op het trainingsveld. De verdediger, die in 2014 nog met Excelsior promoveerde in Waalwijk, verwacht lastige wedstrijden tegen de Brabanders. "Er staat veel druk op. Het is aan ons om te laten zien dat wij in de eredivisie thuishoren", aldus Mattheij. "We zitten weer in een goed ritme, we hebben het heel lastig gehad, maar zijn er uitgeklommen. Dit moeten wij nu vasthouden."

Jeffry Fortes: "Als je wedstrijden begint te winnen merk je dat aan de groep. Dat doet wat met iedereen. Iedereen heeft weer meer plezier en straalt vreugde uit", aldus Fortes. "Nacompetitievoetbal is wel heel anders. Het is een alles-of-niets potje. Er wordt net iets meer gevraagd. Je komt vaak teams tegen die niets te verliezen hebben, wij hebben alles te verliezen."

RKC-Excelsior begint zondag om 14:30 uur en is uiteraard live te volgen via Radio Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
Sport Excelsior
Deel dit artikel:

Reageren