Gevangenisstraffen geëist tegen verdachten van mensenhandel

Het Openbaar Ministerie heeft straffen van één tot vijf jaar geëist tegen negen van de tien verdachten in een zaak over mensenhandel. De verdachten zijn in januari en februari 2018 in Nederland en Roemenië aangehouden, nadat de Rotterdamse politie de groep in de gaten had gehouden. Voor de tiende verdachte is vrijspraak gevraagd.

De groep wordt verdacht van het ronselen van zes Roemeense vrouwen. De vrouwen werden door heel Nederland in de prostitutie tewerkgesteld, ook in Rotterdam. Het vond voornamelijk plaats in vakantiehuisjes en pensions. Het OM verdenkt de verdachten ervan dat ze 'financieel voordeel' hebben gehad bij de zaak. 

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de Rotterdamse politie hield de verdachten eind januari 2018 in de gaten. Dit ging in samenwerking met de Roemeense politiecollega’s. De verdachten werden toen al verdacht van mensenhandel, witwassen, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De zaak kwam aan het rollen door een aangifte vorig jaar vanuit Hellevoetsluis. 

De rechter doet op 27 juni uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: