Studenten Albeda College krijgen training over Europese Verkiezingen

De Europese verkiezingen staan voor de deur. Het zijn de verkiezingen waarvoor traditioneel weinig mensen naar de stembus gaan. Zo was het opkomstpercentage in Rotterdam vorige keer 29 procent. Ook jongeren laten het afweten. Een debatklas van het Albeda College in Rotterdam probeert daar, in samenwerking met Stichting LOKAAL, verandering in te brengen.

Tijdens de training krijgen leerlingen te horen waar Europa over gaat en hoe de verkiezingen werken. "Het is taaie kost", vertelt de docent voorafgaand aan de les. "Maar door deze training te organiseren, hoop ik Europa ook relevant te maken voor de studenten."

"Ik mag dit jaar voor het eerst stemmen", vertelt een student. "Het is nu dus veel belangrijker dan voorheen dat ik weet waar het over gaat." Een andere student vult haar aan. "Ik denk dat de organisatie van de verkiezingen veel meer moet doen via sociale media. Op die manier kan je veel meer jongeren bereiken."

De studenten gaan maandagmiddag samen met leerlingen van ROC Zadkine en leden van de Rotterdamse jongerenraad Young010 met elkaar in discussie over Europese zaken. Het jongerendebat wordt georganiseerd in het Stadhuis van Rotterdam en is vanaf 17:00 uur live te volgen.

Poll

Alles over het Europadebat vind je terug op onze speciale pagina: Rijnmond.nl/Europadebat
----
Op zondag 19 mei organiseert Rijnmond het Groot Rotterdams Europadebat 2019. In de Burgerzaal van het stadhuis gaan Europarlementariërs en Rotterdamse raadsleden met elkaar in debat. Arbeidsmigratie is dan één van de thema's. Het debat is vanaf 17.15 uur te volgen via onze verschillende kanalen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Europadebat
Deel dit artikel: