'Houd autobuis Maastunnel 7 maanden langer dicht'

Belangenverenigingen willen dat de Maastunnel in Rotterdam zeker zeven maanden langer afgesloten blijft, zodat fietsers er doorheen kunnen rijden. In augustus moet de renovatie van de autobuis klaar zijn, en dan gaat de fietserstunnel een aantal maanden dicht voor renovatie.

De Fietsersbond, reizigersvereniging Rover, Coalitie Gezond Verkeer, actiegroep Adem in Rotterdam en Stadslab Luchtkwaliteit willen dat fietsers in die periode exclusief gebruik kunnen maken van de autotunnel. Voor auto's zou de tunnel dan dus zeven maanden langer dicht blijven.  

De gemeente heeft het plan om de fietsers door te tunnel te krijgen met fietsbussen, maar daar zijn de belangenorganisaties niet tevreden over. 

"Busverbinding is een slecht middel", zegt Adriaan Korthuis, van actiegroep Adem in Rotterdam. "Het leidt tot lange wachttijden. Ga maar na, hoe lang duurt het voordat je met 20 fietsen ingeladen bent?"

Angst voor vertragingen is niet de enige reden dat Adem in Rotterdam de autotunnel graag langer gesloten houdt. "Al die auto's leidt alleen maar tot meer luchtvervuiling. Als fietsers door de autobuis gaan heb je dat probleem niet", zegt Korthuis. 

Dagelijks maken zo'n 7-duizend mensen gebruik van de fietserstunnel in Rotterdam.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: