Moet ik mij zorgen maken over een dreigend tekort aan avocado?

...en de andere vragen van zaterdag 18 mei.

De Rijnmond Leesclub las Fair Play van Tove Jansson, er waren niet een, niet twee, maar vijf jonge dichters in één minuut, en de vragen gingen over van alles, van een dreigend tekort aan avocado tot oormijt!

Hardnekking zonlicht

Astrid Nicolle vraagt: 'Ik heb een vraag over het scherm van een mobiele telefoon, waarom kan dat scherm niet zo zijn als van een E-reader, zodat je buiten normaal op je scherm kan kijken'.

Kriebelend oor

Jacqueline van 't Wout wilt nu graag wel eens weten wat oormijt is.

Hoe kom ik van mijn verf af?

Patrick van Sloot heeft thuis heel veel grote potten met verf staan van de vorige huurder, maar hij heeft geen auto om de potten naar de milieustraat te brengen. 'Kan ik dat laten ophalen door de gemeente, of moet ik iets anders verzinnen?
Wordt chemisch afval opgehaald in Rotterdam?', vraagt hij zich af. 

Volume met een eigen wil

Fred van Dulst luistert vaak in de auto naar DAB+ maar het volume wisselt heel vaak, ook in zijn vorige auto. 'Hoe komt dat?', aldus Fred van Dulst. 

Avocadoverslaving 

Dave Becker vraagt: 'Ik zag laatst op het nieuws dat er een tekort is aan avocado’s. Moet ik me hierom zorgen maken? Ben een avocado-liefhebber.'

Schijnblijk? 

'Wat is het verschil tussen 'schijnbaar' en 'blijkbaar'?', dat zou Jannie van Eijmeren graag willen weten

Cultureel erfgoed

Rosanne Mulder wil graag weten waar een gebouw aan moet voldoen om als cultureel erfgoed te worden benoemd. 'Moet het een monument worden?', vraagt zij zich af. 

Make up your mind

Tess de Nooij vraagt: 'Hoe duur is het om een eigen app te bouwen?'

Meer over dit onderwerp:
vraagtdebieb
Deel dit artikel: