Rotterdam wil Eurovisie Songfestival wel organiseren

Rotterdam heeft wel interesse om het Eurovisie Songfestival volgend jaar te organiseren. "Rotterdam heeft veel ervaring met het opzetten van grote internationale evenementen", aldus de woordvoerder van Rotterdamse wethouder Said Kasmi (Cultuur).

De Rotterdamse VVD wil ook dat het Eurovisie Songfestival naar de Maasstad wordt gehaald. Dat schrijft de politieke partij in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders. 

Ook als het aan de provinciale Statenfracties van VVD, GroenLinks, CDA en PVdA ligt, komt het festival naar Zuid-Holland. 


 

Uitgelezen kans


Ahoy Rotterdam liet eerder weten wel open te staan om het songfestival te huisvesten. Duncan Laurence uit Hellevoetsluis won zaterdag op zondagnacht in Tel Aviv met zijn nummer Arcade en daarom moet Nederland volgend jaar het festival organiseren. 

Het organiseren van het Eurovisie Songfestival is een uitgelezen kans voor Rotterdam. Dat stelt ook Jos Vranken, directeur van toeristenorganisatie NBTC Holland Marketing. Hij noemt ook andere steden, zoals Arnhem en Zwolle. 

15 miljoen euro

Dat kost miljoenen. Uit onderzoek van de Royal Bank of Scotland blijkt dat het gaat om een bedrag rond 15 miljoen euro, maar de afgelopen jaren waren organiserende landen veel meer kwijt. 

De publieke omroep moet dat ophoesten. NPO, AVROTROS en NOS zullen de handen ineen slaan voor de organisatie van het festival. Premier Mark Rutte heeft laten weten dat ze niet kunnen rekenen op extra geld van het Rijk. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: