'Duncan zong zichzelf als 1-jarige in slaap'

De winnaar van het Songfestival lag als piepklein mannetje al te zingen in zijn bed. Volgens zijn oma was Duncan Laurence - echte achternaam De Moor - nog maar een jaar oud toen hij het liedje 'Daar bij die molen' ten gehore bracht. "Dat had ik hem geleerd. Een ander kind huilt zichzelf in slaap, Duncan deed dat zingend."

Zielig voor de Zweedse jongen

Hoe ze het vindt dat haar kleinzoon het Songfestival heeft gewonnen? "Ik ben reuzetrots", zegt oma De Moor. "Maar het was zenuwslopend. Vooral de uitslag, dat duurde zo lang. Je wilt gewoon dat je kleinzoon wint. Dat is het enige waarvoor je voor de buis zit. Maar ik vond het ook zielig voor die jongen uit Zweden. Het had namelijk ook andersom kunnen zijn.”

Ingrid Alderliesten, de tante van Duncan, is gigantisch trots op haar neefje. Maar, de spanning was soms wel heftig zegt ze lachend. “Ik moest af en toe gewoon even weg lopen door de zenuwen. Zeker het laatste gedeelte met Zweden. Maar, ik heb vorig jaar ook gekeken en ik wist dat de televoters nog kwamen. Vorig jaar won een kip, dus ja ik dacht wel van dan kan Duncan ook gewoon winnen.”

'Duncan' baby's en poezen

Dat haar kleinzoon inmiddels de status van wereldster heeft, kan oma De Moor nog maar moeilijk geloven. “Dat is echt niet normaal. Ik heb zijn luiers nog verschoond.” Opa en oma vinden het allebei schitterend dat er baby's, maar ook poezen worden vernoemd naar hún kleinkind.

Eurovisie 2020 in Rotterdam

Op de vraag waar in Nederland het Eurovisie Songfestival georganiseerd moet worden, hebben opa en oma de Moor, die van origine uit Rotterdam komen, een stellig antwoord: “Daar is maar een plek voor: Rotterdam Ahoy. En anders doen ze het maar in De Kuip.”

Deel dit artikel: