Bootjes terug in Maartensgat Dordrecht

De bootjes zijn weer terug in het Maartensgat in Dordrecht. De haven heeft een grote opknapbeurt gehad en was in april het toneel van het tv-spektakel The Passion. Daardoor moesten de boten die normaal gesproken in de haven liggen, tijdelijk een andere plek zoeken.

Veel leden van Watersportvereniging Maartensmet keerden afgelopen weekend met hun boot terug op hun ligplaats. Ook de eerste passanten wisten het Maartensgat weer te vinden. "Het voelt als thuiskomen", zegt één van de leden als hij z'n bootje afmeert.

"Alleen maar blije gezichten hier", constateert Ron van de Genugten. De secretaris van WSV Maartensgat had vooraf z'n bedenkingen over de plannen in de haven, maar kijkt nu tevreden om zich heen. "Je geeft vijfhonderd jaar nostalgie op en je kunt een tijd je eigen haven niet in, maar we kregen veel medewerking van anderen en een mooi opgeknapte haven terug", zegt hij. 

Peter de Vet van de gemeente Dordrecht vindt dat de watersportvereniging dat verdient. "Zonder hen was The Passion niet mogelijk geweest. De club en de buurt hebben heel wat overlast doorstaan, dus dan mag je er wel iets voor terug krijgen."

De haven en de kades zijn op wat details na klaar. Rondom het Maartensgat wordt nog tot 27 juli gewerkt aan de bestrating. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht
Deel dit artikel: