Iedereen houdt van Poekie, de beroemdste kat van Rotterdam-Vreewijk

Hij is misschien wel de beroemdste en meest geliefde kat op Rotterdam-Zuid: Poekie! "Hij is eigenzinnig", lacht zijn baasje Minousche Jouhri. "Poekie is een beestje dat niet helemaal spoort."

Jouhri plaatste foto's van haar geliefde viervoeter op de buurtcommunity Likejewijk Vreewijk en daar bleek dat heel veel buurtgenoten een warm hart hebben voor het zwart-witte viervoetertje. Poekie loopt met tientallen van hen mee naar huis.

Hij vindt iedereen heel erg leuk, zegt Jouhri. Ondanks dat de kat vaak op de Smeetslandsedijk te vinden is, blijkt Poekie grenzeloos. Poekie reist namelijk niet alleen te voet, maar ook per tram.

"Ik ben bang dat ik boetes van de tram ga krijgen, want Poekie reist illegaal mee", knipoogt Jouhri. "Bovendien heeft hij de behoefte om iedereen naar huis te brengen."

Verder eet Poekie geen kattenvoer, maar hondenbrokken. "Hij heeft allemaal eigenwijze dingen: zo drinkt hij niet uit een bakje, maar slaat hij de druppels van de kraan zo naar binnen", vertelt Jouhri.

Er zijn ook mensen die speciaal op Rotterdam-Zuid naar Poekie op zoek gaan. Of zijn baasje dat vervelend vindt? "Nee hoor, ik vind het alleen maar leuk."

"Dieren zijn altijd lief en doen een mens nooit wat. Alleen mensen kunnen dieren pijn doen. Ik lig altijd in een deuk om Poekie."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Zuid Rotterdam-Vreewijk
Deel dit artikel: