Duncan Laurence breekt Spotify-record

Het Songfestivallied Arcade van Duncan Laurence is zondag 1,24 miljoen keer gestreamd op Spotify. Dat is een record. Nooit eerder is in 24 uur tijd een lied in ons land vaker beluisterd via de streamingdienst.

Het vorige record stond op de naam van Frenna en Lil' Kleine met hun liedje Verleden Tijd. Dat werd binnen een dag 930.000 keer beluisterd.

Wereldwijd is Arcade gisteren ruim 2,8 miljoen keer gestreamd op Spotify. Dat zijn veel meer streams dan de winnares van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar binnenhaalde een dag na de finale. Het liedje Toy van Netta Barzilai werd toen 1,1 miljoen keer beluisterd.

Laurence' lied is vandaag op nummer veertien binnengekomen in de Global Top 50 van Spotify. Het liedje is ook beluisterd in Japan en Amerika. Arcade is te vinden op verschillende internationale afspeellijsten, zoals Pop Rising.

Arcade behaalde zondag al dubbel platina. Om die status te bereiken moet een single minstens 80 duizend keer worden verkocht. Downloads tellen ook mee: 150 streams tellen als één download.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Duncan Laurence
Deel dit artikel: