Mannen urenlang in hoogspanningsmast bij Hekelingen

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen opgepakt die bij Hekelingen op Voorne-Putten urenlang in een hoogspanningsmast hebben gezeten.

Wat de twee in de mast deden is niet bekend. Mogelijk wilden ze videobeelden maken, want de twee hadden een GoPro-camera bij zich. De twee zijn 24 en 25 jaar oud en komen uit Hoogvliet. Ze zitten nog vast op het bureau.

Om de twee naar beneden te halen, moest de stroom worden uitgeschakeld. Dat had ook gevolgen kunnen hebben voor de industrie in de Botlek, zeggen de hulpdiensten. 

Nog voordat de stroom eraf was gehaald, kozen de twee ervoor om zelf naar beneden te komen. De mannen zijn in de loop van de vrijdag vrijgelaten met een proces-verbaal op zak. De politie zegt ook dat zal worden geprobeerd de gemaakte kosten van de inzet op hen te verhalen.

Burgemeester

Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard zegt in een reactie: "Dankzij het adequaat handelen van de diensten hebben we heel veel ellende en overlast kunnen voorkomen, dat door dit soort raar gedrag veroorzaakt had kunnen zijn." 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Hekelingen
Deel dit artikel: