Celstraffen fatale vechtpartij voor café Playa

De rechter in Dordrecht heeft een vader en een zoon zes en acht jaar cel gegeven voor het doodschoppen van een man. Dat was in juli 2017 voor café Playa in Rotterdam.

De verdachten en het slachtoffer hadden buiten ruzie gekregen, die begon met het afpakken van een bril. Het slachtoffer, de 44-jarige Maikel Rasoelbaks, lag uiteindelijk op de grond en werd meermalen geschopt.

De rechter: “Vader en zoon zijn nietsontziend tekeer gegaan tegen het weerloze slachtoffer. De vergelijking met trappen tegen een bal dringt zich op bij het zien van de camerabeelden.”

Mes

Mahinder B.(56) en Deepak B.(33) hadden aangevoerd dat zij zich hadden moeten verdedigen en dat Rasoelbaks met een mes op hen was afgekomen. De rechter erkent dat het tonen van het mes dreigend was, maar stelt vast dat vader en zoon degenen waren van wie de agressie steeds uitging.

Bovendien: “De noodweersituatie was voorbij toen het mes was afgepakt en het slachtoffer vrijwel bewegingloos op de grond lag. Het excessieve geweld begon daarna.”

Beide Rotterdammers moeten aanzienlijke schadevergoedingen betalen aan de nabestaanden. Zo krijgen de zoon en dochter van Maikel Rasoelbaks ieder 15.000 euro shockschade. De rechter vindt dat de verdachten tijdens de zitting geen verantwoordelijkheid hebben getoond.

Justitie had acht jaar cel geëist tegen zowel de vader en de zoon. De rechter maakt wel onderscheid en straft Deepak B. zwaarder. Uit de camerabeelden blijkt dat hij vaker heeft geschopt dan zijn vader.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: