Daken Maassilo en Zwemcentrum versierd met 'verborgen' kunstwerken

Op twee daken in Rotterdam-Zuid liggen sinds afgelopen weekend slapende reuzen. Het zijn kunstwerken van het Franse kunstenaarsduo Ella & Pitr. Zij brachten de werken aan in het kader van de Rotterdamse Dakendagen. Tijdens de Dakendagen kunnen mensen de stad vanaf grote hoogte bekijken.

De ‘Sleeping Giants’, die nu permanent op de Maassilo en Zwemcentrum Rotterdam liggen, verbeelden het talent en potentieel van bewoners uit de omliggende wijken, dat niet altijd zichtbaar is in de stad. De reuzen slapen, "om een contrast te tonen tussen de chaos van de mensheid en deze figuren die dromen van betere tijden", aldus Pitr.

Enorm en toch onzichtbaar

Je kunt de reuzen niet zien, zelfs niet als je op het dak staat waar ze op geschilderd zijn. Alleen vanuit een vliegtuig boven de stad kun je de reuzen bewonderen. Ella & Pitr schilderden de Rotterdamse reuzen samen met jongeren uit Rotterdam-Zuid.

De speciale eco-verf gaat nog jaren mee, en de witte kleur heeft als bijkomend voordeel dat de gebouwen zo beter beschermd zijn tegen hitte.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: