nieuws

Honderden Kawasaki-motoren in de Alblasserwaard zijn goed voor een wereldrecord

Normaal hoor je er vooral vogeltjes fluiten en de wind langs je oren waaien, maar zaterdagmiddag vult de polder van de Alblasserwaard zich met het geronk van motoren. Kawasaki's om precies te zijn. Vanuit Noordeloos vertrekken honderden kawasaki motoren in een poging het Guinness World Records book te halen.
Kawasakidealer en liefhebber Nol Bikker organiseert het evenement ter ere van zijn 40-jarig ondernemerschap in het dorp. Om die reden rijden de motoren een ronde van veertig kilometer.
Bikker doet met de tourtocht een recordpoging voor het Guinness World Record Book. In 2014 probeerde hij dat ook al, maar toen bleken er uiteindelijk te weinig Kawasaki's mee te rijden voor een vermelding in dit wereldberoemde boek.

Honderden motoren

Volgens de ondernemer is dat dit jaar wel anders: maar liefst 750 deelnemers zouden zich de afgelopen dagen hebben aangemeld. Dat is precies de grens die ze moeten doorbreken. "We moeten boven de 750 uitkomen om het record te verbreken", vertelt hij. De motorrijders komen overal vandaan. Er zijn Belgen, veel Fransen, een Spanjaard en zelfs een paar fanatiekelingen uit Thailand.
Tekst loopt door onder tweet
Een notaris is in Noordeloos aanwezig om het aantal motoren officieel te tellen, anders mogen ze niet in het wereldberoemde boek van de records. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor ander publiek is het zaterdag feest. Er is namelijk een grote feesttent met livemuziek aanwezig.

Meerdere prijzen

Aan het eind van de middag wordt duidelijk dat het doel van 750 deelnemers is gehaald. "We hebben het wereldrecord gehaald,' zegt organisator Nol Bikker trots. "We hebben 784 deelnemers."
Het door de notaris vastgestelde aantal motorrijders wordt doorgegeven aan Guinness World Records om het officieel te maken. Er vallen meer prijzen in Noordeloos. Zo is er een prijs voor de deelnemer met de oudste Kawasaki, de deelnemer met de nieuwste Kawasaki en de deelnemer die het verst van Noordeloos vandaan woont en dus de grootste moeite heeft gedaan om aan het evenement mee te doen.
Bikker zelf rijdt in de tocht op een Kawasaki 250 Samurai uit 1968. Dit was zijn eerste Kawasaki die zoveel indruk op hem maakte, dat hij het merk Kawasaki nooit meer losgelaten heeft.