Amateurvoetbal: Excelsior Maassluis-icoon Redert neemt afscheid met nederlaag

Niels Redert heeft zaterdag afscheid genomen van Excelsior Maassluis. De middenvelder speelde veertien seizoenen voor de Tricolores. In het laatste duel van clubicoon Redert verloor Excelsior Maassluis aan de Lavendelstraat in de tweede divisie in een doelpuntrijk duel van Jong Vitesse (3-4).

Redert, die met zijn club landskampioen van de amateurs werd, was niet alleen vanwege zijn aangekondigde afscheid het middelpunt van de feestvreugde. Hij scoorde ook de 2-1 voor Excelsior Maassluis.

De nederlaag had geen gevolgen voor de eindstand. Excelsior Maassluis sluit dit seizoen in de tweede divisie op doelsaldo als tweede af.

Overige uitslagen tweede divisie:
Jong Sparta - De Treffers 1-2
Jong Almere City - Barendrecht 8-0

Derde divisie zaterdag

ASWH kon zaterdag ook een feestje vieren. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht won niet alleen met 3-1 van SJC uit Noordwijk, maar pakte ook de derde periodetitel. SteDoCo verloor het laatste competitieduel van dit seizoen. De ploeg ging op eigen veld in Hoornaar met 5-2 onderuit tegen FC Lisse.

Na deze overwinning klimt ASWH (zevende) over SteDoCo (achtste) op basis van het doelsaldo heen op de eindstand. Beide ploegen hebben dit seizoen 55 punten behaald.

Hoofdklasse A

Het seizoen van Spijkenisse krijgt nog een verlenging. De groen-witten speelden met 1-1 gelijk tegen rechtstreekse concurrent en regiogenoot Capelle, dat hiermee zich veilig heeft gespeeld. Spijkenisse moet nu de nacompetitie in.

Een andere regioderby, Sportclub Feyenoord-Zwaluwen, eindigde eveneens in een gelijkspel (3-3). Sportclub Feyenoord is uiteindelijk derde geworden en heeft ook een ticket voor de nacompetitie richting de derde divisie zaterdag op zak. Zwaluwen eindigt als vierde.

Overige uitslagen:
Smitshoek - Achilles Veen 1-0
Jong FC Den Bosch - XerxesDZB 6-2

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren