Gewonden bij grote brand in haven van Vlaardingen

In een oud bedrijfsverzamelgebouw in de Koningin Wilhelminahaven van Vlaardingen heeft dinsdag een uitslaande brand gewoed. Door het vuur is een deel van het pand ingestort. Drie personen hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij, die recht omhoog steeg. Mensen die er last van hebben moesten ramen en deuren gesloten houden en de ventilatie uitschakelen. De rook waaide richting het water. Voor Pernis, Spijkenisse en Hoogvliet werd een NL Alert verstuurd. Uit het gebied werd veel geklaagd over stank. 

Verkenningsploegen waren in de regio actief om de verspreiding van de rook en de stankoverlast in kaart te brengen. Bij het blussen kreeg de brandweer hulp van twee blusboten van het Havenbedrijf en van andere korpsen. 

De brand zou zijn begonnen in garagebedrijf Willem II. In het gebouw zitten verder onder meer een Grieks restaurant, een truckerscafé en een marketingbedrijf. Het historische gedeelte is overeind gebleven. Wel werd een sloper ingezet om een deel van het verzamelgebouw te slopen, zodat de brand volledig geblust kon worden.

De Vulcaanweg, de Koningin Wilhelminahaven en het Grote Visserijplein waren afgesloten.


Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: