nieuws

Staking openbaar vervoer: Taxi RTV Rijnmond schiet Jessy (14) te hulp

Vrijwel het hele openbaar vervoer ligt dinsdag plat. Daarom plaatste RTV Rijnmond maandag een oproep voor de mensen die wel een taxiritje konden gebruiken. De 14-jarige Jessy uit Poortugaal greep dat met beide handen aan en werd dinsdagochtend door verslaggever Sjoerd van Oortmerssen naar zijn school in Brielle gebracht.
Jessy zit op het Wellant vmbo Anna Hoeve. Een zogeheten groene school, maar volgens de puber vooral een 'boerenschool': "Bij wiskunde lopen de geiten zo langs het raam!", vertelt hij. Ambities om boer te worden heeft hij niet. "Ik wil journalist worden, en presentator van het journaal."
Naast de dagen op school doet Jessy ook aan boksen. Volgens hem voor de zelfverdediging: "Ik word gepest vanwege mijn rode haar", legt hij uit. Dat pesten gebeurt al sinds de eerste week van de brugklas. "Ik vind school heel erg leuk, maar het gepest helemaal niet. Ik probeer het te negeren, maar soms is de druk te hoog. En dat alleen omdat ik rood haar heb...". Zelf heeft hij geen problemen met zijn rode haar. "Je wordt tenminste wel herkend."
Verslaggever Sjoerd van Oortmerssen levert Jessy keurig op tijd af bij zijn school en biedt hem en passant ook nog een baan aan als verslaggever bij RTV Rijnmond. "We zoeken nog iemand met rood haar", lacht de verslaggever. "Dat is leuk. Ik ga zeker een sollicitatieformulier invullen", besluit Jessy.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl