Sparta keert terug in Eredivisie na 0-2 zege in Doetinchem

Sparta is na een jaartje afwezigheid weer terug in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in Doetinchem met 0-2 van De Graafschap, en dat is genoeg voor promotie na de eerdere 1-2 thuisnederlaag. Halil Dervisoglu en Adil Auassar kwamen tot scoren voor de Kasteelclub.
Lang leek het er in Doetinchem niet meer in te zitten voor Sparta. Na een sterke openingsfase van de Rotterdammers kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Beide ploegen kregen de nodige kansen op de belangrijke openingstreffer.
Zo ging het ook lang in de tweede helft, tot de openingstreffer van invaller Halil Dervisoglu. Hij werkte de bal binnen nadat Lars Veldwijk nog twee keer stuitte op De Graafschap-doelman Bertrams. Het geloof bij Sparta was terug als nooit tevoren.
Tien minuten voor tijd bracht Adil Auassar alles en iedereen die Sparta een warm hart toedraagt in extase. Hij kopte uit een hoekschop de 0-2 binnen, en bezorgde Sparta een terugkeer in de Eredivisie.
Een extra bijzonder verhaal was dat van Sparta-doelman Tim Coremans. Hij werd eerder op de dag vader van zijn eerste zoon, voordat hij dinsdagavond promoveerde met Sparta. "Je verzint het niet, deze dag is voor mij echt bijzonder, mijn vriendin en ik stonden er beiden achter dat ik gewoon zou spelen", vertelt de Sparta-keeper.

Opstelling Sparta

Coremans; Dabo, Wuytens, Abels, Faye; Auassar, L. Duarte, Rayhi (59' Dervisoglu), Harroui (46' D. Duarte); Veldwijk, Ache (86' Fonseca).

Scoreverloop

74' Halil Dervisoglu 0-1
83' Adil Auassar 0-2