Weer schietpartij bij café in Afrikaanderwijk

Bij een café aan de Pretorialaan in Rotterdam-Zuid is in de nacht van dinsdag op woensdag geschoten. Daarbij is niemand gewond geraakt. De politie gaat extra surveilleren en preventief fouilleren in de wijk.

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze op straat vier mannen. Eén van hen zei te zijn beschoten. Het kwartet is door politie meegenomen. De mannen zijn later naar huis gestuurd.

Na de schietpartij zouden twee wagens met hoge snelheid zijn weggereden. Alle cafégasten zijn stuk voor stuk door de politie gefouilleerd. 

De eigenaar van het café noemt het toeval dat voor zijn deur is geschoten. "Ik heb er niks mee te maken." De zaak is woensdag gewoon open.

Andere ondernemers zeggen geschrokken te zijn en bang te zijn voor de naam de wijk waar het langzaam maar zeker juist steeds beter lijkt te gaan.

Putselaan

Zondagavond werd er ook geschoten bij een café in de Afrikaanderwijk. Een kogel raakte toen het raam van de bar aan de Putselaan. De politie vond het vuurwapen op straat. Niemand raakte gewond.

De politie laat weten de schietpartijen erg serieus te nemen, ook al zijn er geen gewonden gevallen. Extra maatregelen als vaker surveilleren en preventief fouilleren moeten de veiligheid vergroten.

Ook in de nacht van 15 op 16 mei was het raak op de Putselaan. Toen trof de politie meerdere kogelgaten aan in een rolluik van een andere bar.  

 


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: