nieuws

Olinka maandag te zien in Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - IJsbeer Olinka arriveert donderdagavond in Blijdorp. Ze is achttien jaar en heeft al vijf nakomelingen. Het vrouwtje komt uit de dierentuin van Wenen.
Olinka zal met haar partner Eric wederom voor nageslacht moeten zorgen. Het stel kreeg eerder twee jongen (Arktos en Nanuq, 28 november 2007) in de Oostenrijkse hoofdstad.
Eric had tot voor kort Tania als partner. Hun samenzijn leverde geen nakomelingen op. In december en januari hoopte Blijdorp nog dat Tania zwanger was. Toen dat niet het geval was, besloten de dierentuinen in Rotterdam en Wenen in het kader van het Europees IJsberen Programma om beide vrouwtjes te ruilen.
Tania is woensdag in Wenen aan het publiek getoond. Zij werd in 1990 in Rotterdam geboren als kind van Katrien en Theo. Tania verbleef vervolgens in Parijs en in Rhenen en keerde in 2008 terug naar haar geboortestad.
Tania zal twee jaar in Wenen verblijven. Daarna verhuist zij naar München. Haar eerste stappen in het Oostenrijkse dierenverblijf zijn hier te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl