'Binnenstad Dordrecht vuurwerkvrij met nieuwjaar'

Als het aan burgemeester Kolff ligt, wordt er geen vuurwerk meer afgestoken in de binnenstad van Dordrecht tijdens de jaarwisseling. Met Zwijndrecht en Papendrecht zou ter compensatie een vuurwerkshow moeten worden georganiseerd op het drierivierenpunt.

Met het vuurwerkvrij maken van de binnenstad komt Kolff tegemoet aan de wens van een groeiend aantal organisaties en inwoners, die al langer vuurwerk willen uitbannen. Uit onderzoek van Onderzoekcentrum Drechtsteden bleek eerder al dat er onder Dordtenaren steeds minder draagvlak voor vuurwerk is. 

Het gaat alleen om het centrum van de stad, het helemaal vuurwerkvrij maken van Dordrecht lijkt Kolff niet uitvoerbaar en ook niet wenselijk. 

Vuurwerkvrije zones

Momenteel kent Dordrecht enkele vuurwerkvrije zones, om kwetsbare groepen mensen, gebieden of dieren te beschermen. Die zones wil Kolff uitbreiden. 

Het voorstel voor het vuurwerkvrij maken ligt momenteel bij de gemeenteraad. Als die instemt past het college de Algemene Plaatselijke Verordening aan. 

Als het voorstel wordt aangenomen, wordt er ook gestopt met het toestaan van vreugdevuren. Voor twee plekken is daar in de afgelopen jaren een uitzondering gemaakt. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht Vuurwerk Zwijndrecht Papendrecht
Deel dit artikel: