Nauwelijks slaap voor leerlingen Grafisch Lyceum: 'We maken een zombiegame'

Rotterdamse studenten van het Grafisch Lyceum zijn verwikkeld in een zware strijd. Ze doen mee aan een wedstrijd tegen studenten uit Utrecht en Ede en moeten in 72 uur tijd een game maken. Ze slapen op school, op matrassen in de gang, en zetten alles op alles om de winst binnen te halen.

Leraar Roland Sellis: ''In teamverband zijn studenten bezig een game te maken. Onafgebroken, drie dagen en twee nachten door in roulatie."

Dat ruik je in het lokaal wel, geeft de docent toe. "En dat is goed, want als dat niet zo zou zijn, zou er niet hard worden gewerkt."

De studenten werken aan een zombie-survivalgame. Leerling Luuk de Haas klinkt moe en energiek tegelijk: "Ik heb deze dagen denk ik drie uur geslapen, ik ben straight aan het werk. We hebben zombies gemaakt, die je nu eindelijk dood kunt maken. Dat was zo'n hoofdpijndossier! Eerst lukte het wel, dan weer niet."

Irritaties

Maar na hard werk lijkt dat probleem opgelost. De zombies kunnen worden afgeknald. Tot opluchting van het team, al zijn er natuurlijk wel onderlinge irritaties als je zo op elkaars lip zet. "Irritaties waren er zeker wel," zegt Luc. "Ik ben teamleider en moest de leerlingen aansturen. Sommigen deden niet wat ik zei. Dan moest ik ze weer achter hun kont aanzitten."

Vrijdagochtend zit het erop. Daarna moet het project worden gepresenteerd. Dat doen de andere scholen ook. De winnaar wordt daarna bekend.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: