RTV Rijnmond in het teken van Maak Kanker Kansloos

De maand juni staat bij RTV Rijnmond in het teken van de actie Maak Kanker Kansloos. Met de gezamenlijke actie maken het Daniel den Hoed Fonds en RTV Rijnmond zich sterk in de strijd tegen kanker.

Onze radioprogrammering zit vol mooie verhalen. In de week van 11 juni tot en met 14 juni begint elke ochtend tussen 08.30 – 09.00 uur met ‘Lijntje met de Daniel’. Presentator Herman Vriend weet niet wie hij die ochtend aan de lijn krijgt en welke verhaal er schuil gaat achter de persoon.

Live vanaf diverse locaties

Erik Lemmers presenteert elke dag tussen 10.00 – 13.00 uur live vanuit de speciale Maak Kanker Kansloos-tram (tram 8). Vanaf maandag 17 juni presenteert Ruud de Boer elke dag tussen 13.00 – 16.00 uur vanuit het Erasmus MC. In de avond is er tussen 19.00 – 20.00 uur De Verdieping. Hier wordt extra aandacht geschonken aan de actie. Elke dag schuiven er gasten aan die zich verbonden voelen met de actie, zoals neurochirurg Clemens Dirven, onderzoeker Ruud Delwel maar ook patiënten.

Het Maak Kanker Kansloos journaal

Vanaf 17 juni heeft Sander de Kramer op TV Rijnmond diepgaande gesprekken met nabestaanden en familieleden van patiënten die zich inzetten tijdens de Daniel3Daagse.

Finale weekend

De finale van de campagne vindt plaats tijdens de Daniel3daagse van vrijdag 21 – zondag 23 juni. Rijnmond doet op vrijdag verslag van de Run4Daniel. Op zaterdag wordt er gefietst tijdens de Tour de Rotterdam. Sander de Kramer komt live vanaf de Tour, waar ook het eindbedrag bekend wordt gemaakt. Op zondag, de laatste dag van de Daniel3Daagse, vindt de 010CitySwim plaats.

Eerdere samenwerking

In 2018 werkten RTV Rijnmond en het Daniel den Hoed Fonds ook al samen. Er is bijna vijf ton opgehaald voor een elektronenmicroscoop. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar immuuntherapie.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Persbericht
Deel dit artikel: