nieuws

Nieuw pleidooi oeververbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard

Waar komt de volgende oeververbinding?
Waar komt de volgende oeververbinding? © Bas Czerwinski/ANP
'Geef ons de Oost-Oost-oeververbinding' is de boodschap van 24 partijen, waaronder de gemeente Krimpenerwaard. Zij willen de nieuwe verbinding bij Ridderkerk-Krimpenerwaard.
De coalitie van onder meer de gemeente, ondernemersverenigingen en bewonersorganisaties heeft een brief gestuurd aan de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat. Half juli wordt een besluit verwacht over de komst van de oeververbinding. De variant concurreert met een oeververbinding tussen Rotterdam-Feijenoord en de Kralinger Esch.
Lees meer: Capelle: Pak verkeersoverlast aan met oeververbindingIn de brief worden verschillende redenen geven waarom de coalitie vindt dat hun optie de beste is. "Ten eerste is de Oost-Oost-oeververbinding de snelle, duurzame en goedkope variant om een aantal essentiële knelpunten te verlichten of op te lossen. Zoals de files op de Van Brienenoordbrug, de Algeracorridor en het weefvak A15/A16."
Lees meer: Transportorganisaties willen nieuwe oeververbinding naar KrimpenerwaardDe verbinding bij Ridderkerk-Krimpenerwaard zou verder goed zijn voor de economische ontwikkeling van de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl