Overlast door harde wind: evenementen afgelast

De harde wind veroorzaakt zaterdag in onze regio overlast. Er komen uit de hele regio meldingen binnen over omgewaaide bomen en afgebroken takken. Ook zijn meerdere evenementen afgelast, zoals de Pinkstermarkt in Ridderkerk en de kunstmarkt in Heenvliet.

Politie en brandweer zijn al sinds vrijdagavond druk met meldingen over stormschade. Takken versperden onder meer de N217 in de Hoeksche Waard. Ook vanuit Rotterdam, Zwijndrecht, Barendrecht, Rockanje, Berkel en Rodenrijs en Poortugaal komen meldingen van omgewaaide bomen, kapot gewaaide ramen en weggeblazen isolatieplaten.


Een scoutinggroep kwam zaterdagmiddag in de problemen op de Nieuwe Merwede. Het was te ontstuimig op het water. Een boot van Rijkswaterstaat heeft de groep begeleid naar rustiger vaarwater. 

Vol in blad

Harde wind in de zomer leidt eerder tot omgewaaide bomen dan in de herfst of de winter. Dat komt doordat de bomen nu vol in blad staan.

Door een depressie boven de Noordzee staat er sinds de nacht van vrijdag op zaterdag een harde en aan zee soms stormachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 7 tot 8. Er komen windvlagen voor tot 80 kilometer per uur.


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: