nieuws

Bijzonder transport: Nieuw viaduct wordt over A16 geplaatst

De wegwerkzaamheden aan de aansluiting tussen de A16 en de N3 hebben zaterdagmiddag een mijlpaal bereikt. Een nieuw viaduct, dat onderdeel is van de nieuwe aansluiting, is op zijn plek gezet.
Aan het viaduct is de laatste tijd gewerkt op een locatie naast het bouwterrein. Een voertuig met veel wielen bracht het zaterdag vanaf die locatie naar de definitieve plek over de A16.
Het inrijden van het wegdek verliep volgens planning, laat Rijkswaterstaat zaterdag weten.
De gehele aansluiting van de A16 met de N3 is vanwege de werkzaamheden tot en met dinsdagochtend afgesloten tussen de Laan der Verenigde Naties en de Rijksstraatweg. Ook de toeritten vanaf de N3 naar de A16 zijn dicht.

Nieuwe aansluiting

Er rijdt veel verkeer op de aansluiting tussen de A16 en de N3. Hierdoor ontstaan in de spits regelmatig files. Het project moet bijdragen aan een verbeterde bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en zorgt voor een goede verkeersafwikkeling van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard.
"De aansluiting is al lang overbelast en hiermee maken we onze stad beter bereikbaar", zegt de Dordtse wethouder Rik van der Linden. "Onze stad is gebaat bij beter openbaar vervoer en meer fietsen, daar investeren we ook in. Maar dit is toch ook een mooie gebeurtenis voor dit knelpunt."

Meer afsluitingen

In totaal zijn er tien weekendafsluitingen van de A16 en N3 gepland, tot en met 8 september van dit jaar. Er wordt dus grotendeels doorgewerkt zonder dat de weg is afgesloten.
"Het werken in deze omgeving is wel bijzonder", zegt projectmanager Jantien Heijdeman van Rijkswaterstaat daarover. "Het is best een belasting voor de omgeving, maar het verloopt erg goed."
Lees meer: N3 vijf weekenden dicht voor nieuwe aansluiting