Amateurvoetbal: ASWH gestegen naar de tweede divisie

ASWH is zaterdag gepromoveerd naar de tweede divisie. Het team uit Hendrik-Ido-Ambacht won op bezoek bij FC Lienden met 2-0, waardoor de 1-0 thuisnederlaag was weggepoetst. Sam van der Kreeke was met een doelpunt in blessuretijd bepalend voor de promotie.

Op slag van rust maakte Jesper van den Bosch de 0-1. In blessuretijd maakte Van der Kreeke de beslissende goal (0-2). Met dit doelpunt was de promotie van de wit-zwarten een feit.

In de tweede divisie komt ASWH de regioploegen Excelsior Maassluis en Jong Sparta tegen. Barendrecht degradeerde dit seizoen uit de hoogste amateurcompetitie van Nederland.

Sportclub Feyenoord en Spijkenisse

Sportclub Feyenoord verloor op bezoek bij Staphorst met 4-0, waardoor Sportclub Feyenoord niet promoveert naar de derde divisie zaterdag. Eerder werd het op Varkenoord 0-3. Sportclub Feyenoord blijft daarom in de hoofdklasse.

Spijkenisse zegevierde op sportpark Jaap Riedijk met 3-0 van Noordscheschut. De groen-witten strijden in de nacompetitie tegen degradatie uit de hoofdklasse. Volgende week zaterdag speelt Spijkenisse in de finale van deze nacompetitie.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren