nieuws

Punaises in fietsbanden vertragen teams tijdens Roparun

© Jack van Amerongen
Alle fietsbanden van team Politiek Rotterdam zijn maandagochtend vroeg bij Steenbergen lek geraakt. Dat zorgt voor zo'n anderhalf uur vertraging voor het team. "Iemand vond het nodig bakken punaises uit te storten op het parcours van @roparun", schrijft Gerben van Dijk van de Rotterdamse ChristenUnie/SGP op Twitter. Ook andere teams zijn getroffen door de punaises.
"Dit incident krijgt ons niet klein", zegt hardloper Nadia Arsieni van de Rotterdamse D66 later op de ochtend tegen RTV Rijnmond. Op de getroffen fietsen zaten maandagochtend Eveline Goesten (D66), Jack van Amerongen (gebiedscommissie Delfshaven) en Stephan Metselaar. Gerben van Dijk is een van de chauffeurs van het team, dat met 25 leden startte vanuit Parijs. Ook Vincent Karremans (VVD) rent mee.
Team Politiek Rotterdam heeft al ruim 16 duizend euro opgehaald. Van Dijk blijft zelf optimistisch: "Positieve kant aan deze ellende: je kan langer doneren", schrijft hij.
Of de punaises opzettelijk over het parcours zijn uitgestort, is onduidelijk. Er is een officieel melding van gemaakt en de organisatie is op de hoogte gesteld. Door andere teams te waarschuwen heeft Politiek Rotterdam kunnen voorkomen dat er meer banden zouden sneuvelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl