nieuws

PvdA nipt winnaar; pas vrijdag de uitslag

ROTTERDAM - De nek-aan-nekrace tussen PvdA en Leefbaar Rotterdam lijkt met een klein verschil in een winst voor de PvdA te zijn geëindigd. Beide partijen krijgen 14 zetels en vrijdag wordt pas bekend wie de grootste is. Leefbaar eist een hertelling.
De PvdA haalde 28,8 procent van de stemmen en verloor vier zetels ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Leefbaar Rotterdam blijft met veertien zetels gelijk en krijgt 28,6 procent van de stemmen.
D66 wint fors: van een naar vier
D66 ging van een naar vier zetels in de raad. De SP leverde een zetel in. Voor de rest waren er geen grote verschuivingen. Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam wil een hertelling van de stemmen omdat er onregelmatigheden bij het stemmen zijn geconstateerd.
In Rotterdam kwam 46 procent van de kiesgerechtigden opdagen, vier jaar geleden was dat 58 procent.

Partij Westvoorne zorgt voor sensatie

Een andere opvallende uitslag is er in Westvoorne. Daar wordt de nieuwe Partij Westvoorne uit het niets de grootste met 5 zetels. Tweede is de VVD. In Barendrecht en Brielle is de VVD de grootste, in Barendrecht gevolgd door het CDA, in Brielle staat de SP op twee. In Gorinchem is de PvdA opnieuw de grootste, de VVD is tweede.
Rozenburg stemt voor de deelgemeente
In Rozenburg is dit jaar gestemd voor de Rotterdamse gemeenteraad. De plaats wordt een deelgemeente van Rotterdam. Gemeentebelangen Rozenburg en de Inwonerspartij Rozenburg zijn de grootste geworden met vier zetels, PvdA en VVD halen elk twee zetels.
De redactie van Rijnmond.nl roept reageerders op om niet onder verschillende namen reacties te plaatsen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl