Loco-burgemeester Wijbenga over de vele schietpartijen in Rotterdam: 'Dit is te gek'

De laatste weken heeft Rotterdam te maken gehad met de ene na de andere schietpartij. Afgelopen weekend was het maar liefst drie keer raak: in Kralingen, Schiemond en Zuidwijk. "Dit is te gek", zegt loco-burgemeester Bert Wijbenga.

"Ieder jaar zijn er tientallen incidenten met vuurwapens. Dat is al teveel. En als je dat ineens in een paar maanden tijd ziet verdubbelen, dan moet je dat stevig aanpakken", vindt Wijbenga. Hoe, daarover wil hij nationaal en internationaal in gesprek met politie en andere overheden.

Volgens een fotograaf van MediaTV is er in de eerste zes maanden van dit jaar al 71 keer geschoten in Rotterdam. Dat is bijna net zo veel als in heel 2018. 

Zeker het afgelopen weekeinde volgden de incidenten met vuurwapens in Rotterdam elkaar in hoog tempo op. Drie keer werd de politie zondagavond en -nacht op meldingen van schietpartijen afgestuurd.

Een man raakte gewond aan de Hietkamp in Zuidwijk. Later die avond werd een man in zijn been geraakt op de Waldeck Pyrmontlaan in Kralingen. Het ging hier vermoedelijk om een ruzie tussen verboden motorclubs. 

In de nacht van zondag op maandag werd ook een vuurwapen gebruikt in Rotterdam-West. Hierbij raakte voor zover bekend niemand gewond. Agenten vonden wel een kogelhuls.

Volgens de loco-burgemeester hebben de schietpartijen hoge prioriteit voor de politie en de politiek. "De hoeveelheid incidenten in korte tijd geeft ons alle reden om daar mee door te gaan. En het is ook reden om te kijken of we een tandje bij kunnen zetten."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: